Search

SENINTER

Seniors ENhancing Intangible and INTERgenerational heritage in Europe during the low season

 

 

Zakaj si prizadevamo?

Razvoj turističnega produkta

 

V času izvajanja proejkta, bomo razvili testni turistični produkt v okolici Riminija, Italija.

Razvoj turističnega modela

 

Razvili bomo mednarodno prenosljivi turistični model za pospeševanje turističnega priliva nizki in srednji sezoni.

Počasni turizem 

 

Sledimo konceptu počasnega turizma.

Trajnostni turizem

 

Sledimo razvoju trajnostnega turističnega produkta.

Partnerji

  • NEC, Cerknica (Slovenija) - info@nec-cerknica.si 
  • DT potovanja d.o.o. (Slovenija) info@dt-slovenia.com
  • Firmatour (Itaija) - eventi@firmatour.it
  • AITR (Italija) - info@aitr.org
  • Regione Emilia Romagna (Italija) - emiliaromagnaturismo@regione.emilia-romagna.it
  • KOAN Consulting (Španija) - info@koanconsulting.com
  • DIESIS coop (Beljija - koordinator) - diesis@diesis.coom
     

 

Dotacija

699497 - SENINTER - COS-TOUR-2015-3-04

"Vsebina tega spletnega mesta predstavlja le stališča avtorja in je njegova  izključna odgovornost; ne more se šteti, da odraža stališča Evropske komisije in / ali Izvajalske agencije za mala in srednje velika podjetja, ali katerega koli drugega organa Evropske unije. Evropska komisija in Agencija ne prevzemata nobene odgovornosti za uporabo, ki se lahko vloži na podlagi informacij, ki jih vsebuje."

K

 

SENINTER stoji na načelih, kot so dostopnost, univerzalni turizem, multi-kulturno okolje in medkulturna komunikacija, medtem ko je njegova poklicanost na srednji in dolgi rok predvsem lokalna delovanje in globalno osveščanje o občutljivosti  k zmanjševanju najbolj negativnih vplivov turizma. Da bi preverili projektno idejo in našo filozofijo v praksi, bo skupina seniorjev in vnukov iz Slovenije odpotovala v regijo Emilija - Romanja (Italija) v marcu l. 2017. Prva izvedba potovanja SENINTER (subvencionirana s strani projekta)predlaga 6 dnevno potovanje v Rimini, kjer bodo udeleženci odkrivali lokalno dediščino, zaživeli kulturo in uživali v srečanjih z lokalno skupnostjo.

Pilotno potovanje bo projektu SENINTER omogočilo, da postane močnejši v smislu kakovosti in olajšanja njegove ponovljivosti v drugih evropskih državah. Izkušnje bodo vključene v razvoj spretnosti in strategijo ostalih partnerjev.

 
 
SENINTER temelji na prepričanju, da je potovanje odlična priložnost za ustvarjanje čustvenih vezi z našimi sopotniki ter z gostujočimi kulturami in območji. Izmenjava med generacijami in državami znotraj modela SENINTER krepi občutek evropskega državljanstva, ki ustvarja čustvene povezave

med turisti in turističnimi destinacijami ter podira vidne in nevidne meje.

 

SENINTER si prizadeva za elemente inovativnosti izven turistične izkušnje, ki ustvarjajo kulturno zavest ob sočasni krepitvi medgeneracijskih vezi ter poudarjajo pomen območja in obiskane lokalne skupnosti.

 

  

 


 

 

SENITER ni samo potovanje, je dediščina, zapuščina

NOV MODEL V TRAJNOSTNEM TURIZMU

Evropa je več kot kontinent – je živo območje, ki ima veliko posameznikov, naravo, svojo zgodovino… delimo si pomemben del naše zgodovine in prihodnosti. Veliko je še za odkriti… Čas je, da prispevaš in deliš svojo dediščino, našo dediščino. Nihče drug ne bo mogel biti boljši sopotnik, kot vaši vnuki, najpomembnejše osebe v vašem življenju! In nihče drug, ne bo mogel biti boljši gostitelj, kot domačini, ki so pripravljeni deliti izkušnje, ki bodo spremenile vaše življenje. 

 

Projekt SENINTER predlaga oblikovanje trajnostnega in »počasnega« turističnega produkta, prilagojenega seniorjem, ki v času nizke in srednje turistične sezone v Evropi, potujejo z vnuki.

 

Partnerske organizacije iz Slovenije, Italije, Belgije in Španije podajajo tej inovativni ideji novo obliko skozi lansiranje novega turističnega modela in odpira nove poti od konvencionalnega do odgovornega turizma.

 

ŽELITE VEDETI VEČ ali SODELOVATI NA PRVI IZVEDBI POTOVANJA SENINTER?

 

Skupina slovenskih seniorjev in vnukov bo marca 2017 sprejeta s strani svojih vrstnikov v Riminiju v Italiji. Prva izvedba potovanja SENINTER jim bo dala priložnost, da izmenjajo svoje družbene in kulturne izkušnje, da se skupaj naučijo, kako kuhati in okusijo, nekaj tipičnih italijanskih lokalnih proizvodov ter obiščejo zgodovinske znamenitosti in majhne vasi.


ZAKLJUČNA KONFERENCA SENINTER
26. 9 . 2017 - Bruselj, Belgija
Vabimo vas, da se nam pridružite na zaključni konferenci projekta SENINTER, ki potekala med 9:00 in 13:00 na Inštitutu Cervantes (Instituto Cervantes), Avenue Louise 140, 1050 Brussels.
Predstavili vam bomo ozadje projekta. Na okrogli mizi bodo spregovorili predstavniki AITR, ISTO, EARTH, AGE platform, Aragon Exterior. Predstavljen pa bo tudi model Seninter in naslednje deklinacije po modelu seninter. 
Program najdete tu.

ŽELITE POSTATI NASLENDJA SENINTER DESTINACIJA?

Model Seninter temelji na 4 stebrih in je osredotočen na podaljševanje turistične sezone v nizki in srednji sezoni, temelječ na počasnem, odgovornem turizmu, z vključevanjem medgeneracijske izmenjave in spoznavanju naravne in kulturne dediščine.

Če želite izvedeti več, poglejte vsebine projekta ali nas kontaktirajte na info@nec-cerknica.si.
 

 

http://belekjet.com/ ahref nedir ankara escort bayan